Filmlocaties

Op deze pagina vind je informatie over de (film)locaties.

Actief Veenhuizen (Het Heuveltje)

Actief Veenhuizen is gevestigd in het hart van Veenhuizen. Vanuit het voormalige leprozenhuisje ’t Heuveltje, gebouwd in 1867, organiseert Actief Veenhuizen avontuurlijke activiteiten en evenementen in en om Veenhuizen.

 

Coco Maria 

Coco Maria is een gastvrije ontmoetingsplaats op een historische locatie: het oude koetshuis van Veenhuizen. Een prachtig monument dat grenst aan de fundamenten van het voormalige Derde Gesticht.

 

Cellengebouw (Rode Pannen)

“Het Cellengebouw is in 1939 gebouwd als vervanging van de “Rode Pannen”, het kleine gebouw dat voor het Cellengebouw staat (met de rode dakpannen). Dit gebouw deed voor de bouw van het cellengebouw dienst als strafgebouw van “De kolonie van Weldadigheid”. Het cellengebouw kreeg al gauw dezelfde reputatie als de ‘oude Rode Pannen’…”

Koepelkerk

Veenhuizen_N_H_Koepelkerk De kerk werd in 1825/1826 gebouwd als waterstaatskerk. De kerk was bestemd voor de Hervormde bewoners van de kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen, zij kerkten voorheen in Norg. Boven de hoofdentree is een gevelsteen aangebracht met de tekst “Op den 7e juli 1825 is door de Welgeboren Vrouwe Rudolphina Wilhelmina van den Bosch geboren de Sturler aan dit gebouw de eerste steen gelegd”.

De Tuinen van Weldadigheid

5593ADe tuinen van Weldadigheid zijn in het najaar van 2007 opgezet door Lambert Sijens en Jolanda Loonstra. Op een bijzonder historische plaats, omzoomd door bos en majestueuze beuken- en eikenlanen, werken ze hard aan deze bijzondere groentetuin. In hun prachtige boerderij worden films vertoond.


Koffielust en JP Walker

De shIMG_3380owroom van JP Walker en de koffiebranderij van Koffielust zijn ondergebracht in het voormalige Glasmuseum achter op het terrein dat wordt aangeduid als ambachtscluster De Werf. Zo staan in de showroom van JP Walker verschillende voorbeeldkeukens om te bekijken (bron: Veenhuizenboeit.nl). Bij Koffielust wordt dagelijks koffie gebrand. De groene bonen worden op eigen wijze met veel liefde en passie gebrand en verpakt.

Lokaal Verhaal

Lokaal Verhaal is een winkel met streekproducten uit de omgeving van Veenhuizen en de thuisbasis van Collectie Veenhuizen. De producten van Collectie Veenhuizen zijn gemaakt door jonge ontwerpers afgestudeerd aan de Design Academy te Eindhoven. Lokaal Verhaal is gevestigd in het voormalig schoolgebouw van Veenhuizen. Het is gebouwd in 1875 naar een ontwerp van architect J.F. Metzelaar.