2-7-18 La Chana en Beasts of The Southern Wild op Festival Veenhuizen

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli 2018 wordt in Veenhuizen de eerste editie van Festival Veenhuizen gehouden. Hierbij kun je op verschillende plekken genieten van diverse activiteiten op het gebied van muziek, cultuur, film en documentaire.

Het Filmfestival Veenhuizen verzorgd op zaterdag 14 juli de vertoning van de Spaanse documentaire La Chana en de Amerikaanse film Beasts of the Southern Wild in de Tuinen van Weldadigheid.

La Chana (documentaire/Spaans/2016)
La Chana is de naam van een flamenco-danseres, of zoals in de documentaire naar voren komt, dé flamencodanseres van de tweede helft van de twintigste eeuw. Een Catalaans zigeunermeisje dat zichzelf leerde dansen door naar de radio te luisteren en uitgroeide tot een internationaal icoon van de flamencodans. Regisseuse Lucija Stojevic vertelt via het verhaal van Antonia ‘La Chana’ Santiago Amador ook het verhaal van de flamenco zelf, in al diens furieuze, energieke glorie. Niet voor niets won La Chana vorig jaar op het IDFA (Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam) de publieksprijs.

Aanvullende informatie 

  • Filmlocatie: De Tuinen van Weldadigheid
  • Tijdstip film: 11.30 uur
  • Inclusief lunch (na de film)
  • Flamenco-gitarist Ruud Stoop zorgt voor een muzikale omlijsting.
  • Reserveren is noodzakelijk (bestel je ticket(s) via de website van Festival Veenhuizen. Het is alleen mogelijk om een dagkaart (€ 25,00 p.p.) te bestellen (hiermee krijg je ook toegang tot andere activiteiten). De lunch wordt apart verrekend.


Beasts of the Southern Wild (Amerikaanse dramafilm/2012)
Hushpuppy, een onversaagd zesjarig meisje, woont bij haar vader, Wink, in “de Badkuip”, een gemeenschap ten zuiden van de Mississippi-Delta, aan de rand van de wereld. Alhoewel Wink van zijn dochter houdt bereidt hij haar met harde hand voor op de ineenstorting van het heelal; op een periode waarin hij er niet meer zal zijn om haar te beschermen. Wanneer Wink een mysterieuze ziekte krijgt, raakt de natuur van slag en stijgen de temperaturen. De ijskappen smelten en een leger van prehistorische wezens genaamd aurochs wordt losgelaten. Met het water dat steeds maar stijgt, de aurochs die komen en de gezondheid van Wink die achteruit gaat, gaat Hushpuppy op zoek naar haar verloren moeder.

Aanvullende informatie 

  • Filmlocatie: De Tuinen van Weldadigheid
  • Tijdstip film: 15.30 uur
  • Met prachtige klassieke filmmuziek
  • Reserveren is noodzakelijk (bestel je ticket(s) via de website van Festival Veenhuizen). Het is alleen mogelijk om een dagkaart (€ 25,00 p.p.) te bestellen (hiermee krijg je ook toegang tot andere activiteiten). Om zeker te zijn van een plaats is het verzoek een mail te sturen naar info@festivalveenhuizen.nl.


Meer informatie

Meer informatie over het Festival Veenhuizen is te vinden op de website www.festivalveenhuizen.nl.

Posted in Geen categorie